fbpx

Totul despre demachiere și importanța acesteia

Demachierea este un ritual important pentru o piele sănătoasă și îngrijită. Diferența între un ten curat și unul cu imperfecțiuni se poate datora metodelor de demachiere. Pielea feței este sensibilă, indiferent de tipul de ten pe care îl ai. Ea reacționează imediat dacă simte că ceva nu este în regulă.

După curățarea tenului, demachierea este cel mai important pas pe care trebuie să îl parcurgem atunci când avem grijă de tenul nostru. Demachierea trebuie făcută de 2 ori pe zi, dimineața și seara, pentru a îndepărta machiajul, excesul de sebum, transpirația și impuritățile.

Iată 5 reguli pentru o demachiere corectă:

1. Pentru început, spală-te bine pe mâini cu apă și săpun

Această etapă este foarte importantă. Microbii și bacteriile adunate pe mâini se pot transmite foarte ușor pe față. În cazul tenului gras, murdăria poate agrava situația în care se află tenul. Punctele negre se pot înmulți.

2. Folosește apă călduță

Apa fierbinte sau apa prea rece usucă și irită pielea, cauzând ruperea capilarelor. Pot apărea pete de roșeată nedorite.

3. Dacă folosești gel de curățare, aplică-l după ce ți-ai umezit pielea

Pune produsul în palme, adaugă puțină apă, freacă-ți mâinile iar apoi aplică-l cu ajutorul unor mișcări circulare pentru a îndepărta mizeria. Îți recomandăm rețeta noastră bio pentru scrub facial.

4. Clătește de mai multe ori fața

Cele mai multe produse usucă pielea. Este recomandat să clătești de 2-3 ori fața, fără să neglijezi zona unde începe părul, gâtul sau părțile laterale ale nasului.

5. Folosește întotdeauna un prosop curat pentru față

Când te ștergi cu prosopul, nu freca puternic fața, ci doar tamponează ușor. Aplică o loțiune hidratantă.

Cum alegi demachiantul potrivit pentru tenul tău?

Pe piață există o gamă largă de produse pentru curățarea tenului (gel de curățare, demachiant, loțiune micelară etc). Dar cum alegem produsele? După tipul de ten.

Tenul uscat are nevoie de o formulă grasă, pe bază de lapte sau cremă. Poți încerca loțiunea micelară Aloebase de la Lady Bio sau laptele demachiant La Roche-Posay.

Tenul gras are nevoie de un produs pe bază de apă, care nu are în compoziție uleiuri și alcool. Poți încerca un gel care necesită clătire cu apă. Îți recomandăm laptele demachiant Solanie sau demachiantul Bioearth de la Lady Bio.

Tenul sensibil are nevoie de o combinație blândă, fără alcool, care conține uleiuri naturale. Poți încerca laptele demachiant Body and Soul sau laptele demachiant Aloebase.

Tenul normal poate fi curățat cu o soluție micelară care să nu îl încarce în zonele mai grase și în același timp să nu îl usuce în părțile unde nu e suficient sebum. Îți recomandăm apa micelară Garniere Skin Naturals Pure Active.

Citește întotdeauna indicațiile de pe etichetele produselor pentru a te asigura că îl folosești pe cel potrivit.

Care este ordinea corectă a demachierii?

Ochi, buze, față, gât, decolteu.

Demachierea începe cu zona ochilor și a buzelor. Ochii se vor demachia cu un produs destinat acestei zone.

Pentru zona ochilor înmoaie un disc demachiant cu puțin produs, aplică-l pe ochi și lasă-l să acționeze timp de 30 de secunde. Astfel se va preveni ruperea genelor și demachierea va deveni mai facilă. Acest mic truc este valabil și pentru zona buzelor, mai ales dacă ai folosit un ruj foarte pigmentat.

Apoi, pentru o demachiere corectă începe să aplici produsul din mijlocul feței spre tâmple, urcând spre frunte și terminând cu bărbia, zona gâtului și decolteu.

Demachierea se realizează cu mișcări ascendente, de jos în sus.

Fruntea se demachiază întotdeauna cu mișcări verticale deoarece mușchiul frontal are striații verticale. Zona frunții se împarte în două părți egale și se demachiază pe rând, cu ajutorul unor mișcări ascendente.

Atât dimineața, cât și seara, după ce te demachiezi, poți folosi o cremă hidratantă potrivită tenului tău.

Demachierea este un proces foarte important. Ai grijă de tenul tău!