fbpx

Machiajul smokey eyes pas cu pas

Acest tip de machiaj se potrivește persoanelor cu ochi rotunzi și mari, însă se poate adapta și celorlalte tipuri de ochi.

Iată cum poți obține un machiaj smokey în câțiva pași simpli:

Primul pas constă în pregătirea adecvată a tenului. După ce te-ai demachiat, ai 2 posibilități: aplici un primer (o bază pentru machiaj pentru față), iar apoi treci la machiajul ochilor pentru a nu murdări restul feței sau aplici primer-ul, fondul de ten, corectorul pentru cearcăne și pudra și abia apoi treci la machiajul ochilor. Dacă ești la început și nu prea ai experiență, te sfătuim să începi cu machiajul ochilor.

Apoi, următorul pas îl constituie folosirea unui primer pentru ochi și a unui fard de pleoape deschis la culoare, sidefat, sub sprânceană și în colțul interior al ochiului.

Dacă ai ochii apropiați este indicat să folosești o culoare mai deschisă în colțul interior al ochiului. Dacă ai ochii mai îndepărtați, alegerea unei nuanțe mai închise este perfectă.

În continuare, alege fardul și culoarea pe care ți le dorești și aplică-le pe toată suprafața pleoapei mobile  cu ajutorul unei pensule, din centrul ochiului spre exterior. Urmează să estompezi fardul cu ajutorul unei pensule pentru   (pensulă pentru ochi, rotundă și pufoasă), prin mișcări circulare. Îți recomandăm pensula Duo Fiber de la Mac Cosmetics.

Următorul pas îl constituie  folosirea unui fard închis în colțul exterior al ochiului. Pentru a balansa machiajul, pe pleoapa de jos urmăm aceiași pași. În colțul interior aplicăm fardul deschis, spre centrul ochiului fardul mai închis care este și cel de tranziție, iar apoi, spre colțul exterior fardul ce mai închis.

Pentru a conferi luminozitate ochilor și pentru a crea iluzia de ochi mari, poți aplica un creion alb pe linia umedă a ochiului.

La final, poți utiliza tuș  de ochi pe pleoapa superioară (cat eyes), mascara și gene false pentru a adăuga și mai multă profunzime privirii tale. Machiajul smokey eyes nu înseamnă doar alb, negru și gri. Poți folosi nuanțe de crem, maro sau vișiniu.

Alege un ruj deschis la culoare, o nuanță de nude, pentru ca atenția să rămână îndreptată asupra ochilor.