fbpx

Machiajul buzelor: volum, contur și hidratare

Înainte de a-ți explica cum poți realiza machiajul buzelor la tine acasă, iată câteva recomandări de care ar trebui să ții cont:

  • Înainte de a începe machiajul buzelor, asigură-te că acestea sunt hidratate și exfoliate. Balsamul de buze este cea mai bună alegere pentru hidratare. Folosește un balsam pentru buze în fiecare zi, dimineața și seara, ca parte a rutinei tale zilnice. Dacă este necesar, îndepărtează cojile uscate cu un scrub special conceput pentru buze. Poți amesteca zahăr brun cu miere. Aplică amestecul și masează delicat buzele.
  • Folosește întotdeauna un creion foarte ascuțit pentru conturul buzelor. Acesta va asigura precizia de care ai nevoie.
  • Nu depăși conturul buzelor dacă există puf deasupra buzei superioare. Puful îngreunează realizarea unei linii bine definite. De asemenea, nu uita să îți epilezi mustața.
  • Evită culorile evită culorile reci și închise (maro, vișiniu, mov) dacă dantura ta are tente de gălbui.
  • Dacă tenul tău este matur, folosește culori deschise care dau volum buzelor și conferă luminozitate feței. Acestea scot în evidență ridurile și liniile de expresie.

Cum realizezi machiajul buzelor?

Pasul 1: Folosește o bază

Aplică un strat fin de fond de ten în jurul buzelor. Acesta nu ar trebui să fie mai închis la culoare decât pielea. Desenează conturul buzelor și întinde creionul spre interiorul acestora.

Îți recomandăm un balsam pentru hidratarea intensă și realizarea efectului de mărire a buzelor de la Nu Skin, precum și un primer cu silicon de la Mac Cosmetics pentru buze care adaugă o hidratare ușoară, netezește și retexturează.

Pasul 2: Conturează buzele

Conturul este foarte important în machiajul buzelor. Buzele subțiri pot arăta mai pline, însă trebuie să utilizezi nuanțele potrivite. Alege un creion de o nuanță foarte asemănătoare cu rujul pe care îl vei utiliza. Îți recomandăm creionul universal în nuanța Dervish de la Mac Cosmetics. Poți aplica orice tip de ruj peste acesta. Creionul se aplică pe suprafața întregii buze, nu doar pe margini.

Conturul nu trebuie să iasă în evidență, în caz contrar efectul fiind inestetic. Astfel, trasează o linie fină pe marginea buzelor, fără a depăși conturul natural. În cazul buzei superioare începe din centrul acesteia spre margini, iar pentru buza inferioară începe să desenezi din colțuri spre centrul acestora. Ține cont de forma buzelor tale. Dacă vrei să modifici forma, poți depăși ușor conturul pe alocuri.

Pasul 3: Alege nuanța potrivită

O culoare nepotrivită de ruj sau gloss poate distruge în întregime machiajul. Ai grijă atunci când alegi culorile, în funcție de evenimentul la care participi, momentul zilei și culorile prezente în zona ochilor. Ziua ar fi indicat să eviți culorile aprinse. Este recomandat să folosești nuanțe de nude.

Rujurile închise la culoare subțiază buzele, în timp ce rujurile în nuanțe calde au un efect de volum. Pentru și mai mult volum, aplică gloss doar pe centrul buzei și o altă nuanță puțin mai închisă spre colțurile exterioare.

Pasul 4: Aplică rujul

Evită să aplici rujul direct pe buze. E mai dificil să respecți conturul și să controlezi cantitatea pe care o pui. Poți aplica rujul cu ajutorul unei pensule speciale, din centrul buzelor către colțuri.

Dacă vrei să înveți cum să te machiezi corect, te așteptăm la cursul nostru de automachiaj! 🙂

Tags:
,