fbpx

Cum te ajuta turmericul in tratarea umbrei aparute deasupra buzei superioare?

Știai că turmericul e o cale bună pentru estomparea petelor maronii sau a umbrei apărute deasupra buzei superioare?

Multor femei le apar pete maro pe față sau o umbră întunecată la nivelul buzei superioare. Aceasta poate fi o problemă temporară sau permanentă.

Apariția acestor pete și a umbrei de deasupra buzei superioare poate fi determinată de epilare, expunerea la soare fără protecție, factori genetici, fumat, consumul excesiv de cafea sau ceai negru, tulburări hormonale sau folosirea unor produse cosmetice necorespunzătoare.

Printre efectele nocive ale expunerii la soare se numără și faptul că pielea produce melanină în exces și astfel apar zone de piele hiperpigmentată. Melanina în exces duce la apariția petelor.

Iată 6 moduri în care poți estompa petele cu ajutorul turmericului:

Linte măcinată, lapte și turmeric

Aplicarea acestui scrub făcut acasă din aceste ingrediente asupra petelor și la nivelul buzei superioare,  prin frecare, e un remediu eficient pentru reducerea pigmentării. Astfel, vei îndepărta pielea moartă și va rămâne doar stratul de piele curat și fin. Pentru prepararea scurb-ului amestecă o linguriță de linte măcinată cu o lingură de lapte și adaugă puțin turmeric. Folosește acest scurb zilnic pentru rezultate vizibile.

Scrub natural pentru buze

Ai nevoie de o pastă consistentă pe care o poți obține amestecând lapte cu pudră de turmeric. Umezește-ți buzele cu apă și curăță-le cu ajutorul unei periuțe moi de dinți. O periuță moale de dinți e un exfoliator excelent pentru buze. Apoi, aplică puțin din pasta de turmeric pe zonele afectate și pe buze timp de 2-3 minute. Exfoliază din nou buzele cu blândețe, cu ajutorul periuței. Lasă buzele să se usuce și aplică un balsam de buze. E indicat să folosești un balsam făcut în casă.

Mască de față

Pentru a face o mască de față care să îți ilumineze tenul ai nevoie de 2 lingurițe de făină din năut, puțin turmeric, câteva picături de zeamă de lămâie și câteva picături de cremă de lapte. Amestecă aceste ingrediente și aplică masca. Las-o să se usuce iar apoi clătește cu apă. Făina din năut, sucul de lămâie și turmericul au proprietăți de albire iar crema de lapte lasă pielea fină și catifelată.

Roșii, lămâie și pudră de turmeric

Roșia este unul dintre agenții de albire. Aceasta este foarte populară pentru efectele sale naturale asupra pielii. Ia o lămâie și freac-o pe locul în care pielea e mai pigmentată sau poți prepara un mix din suc de lămâie, suc de roșii și pudră de turmeric. Amestecă-le până se formează o pastă groasă și aplic-o în zonele cu probleme. Las-o să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi clătește.

Făină de năut, turmeric, suc de lămâie și iaurt

Făina de năut este cel mai bun ingredient pentru o mască facială care îți poate lumina tenul acolo unde există probleme. Folosește puțin turmeric, 2 picături de suc de lămâie și o linguriță de iaurt în făina de năut. Mixează-le bine și aplică masca în zonele afectate. Las-o să se usuce complet iar apoi clătește cu apă.

Lemn de santal și turmeric pentru expunerea la soare

Lemnul de santal și turmericul sunt cele mai bune produse pentru tratarea expunerii îndelungate la soare. Prepară un amestec din lemn de santal cu pudră de turmeric, în proporții egale. Adaugă puțină apă de trandafiri. Aplică apoi pasta pe zona afectată. Las-o să acționeze aproximativ 30 de minute, apoi clătește cu apă rece.

Facebook Comments Box

Comentarii

comments