fbpx

Cum recunoști un cosmetician bun? ( și cum să te ferești de cei mai puțin buni)

Cosmeticianul tău poate face diferența între un ten excelent și un ten îngrijit în mod incorect. Dar ce înseamnă un cosmetician bun și ce îl face pe acesta să fie așa?

Ce îl face pe un cosmetician bun și cum îți poți da seama că e un profesionist?

  • Îți va pune întrebări. O mulțime de întrebări.

Cosmeticianul tău îți va studia cu atenție tenul și îți va pune mai multe întrebări înainte de a începe orice procedură și înainte de a-ți recomanda orice fel de tratament. Ce produse folosești? Ai alergii? Iei medicamente regulat? Fumezi? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările uzuale pe care orice cosmetician profesionist ar trebui să le pună.

Un bun cosmetician va fi ca un ”detectiv”. Va încerca să afle fiecare detaliu despre tenul tău pentru a face cele mai bune recomandări în materie de tratamente și produse.

  • Adaptează tratamentul în funcție de nevoile tale

Dacă acesta s-a informat corect și are toate detaliile necesare, îți va putea face recomandări special gândite pentru tine. Este foarte important ca tratamentele pe care le vei urma să fie adaptate nevoilor tale. În acest fel, tenul tău se va bucura de cea mai bună îngrijire.

  • Toate instrumentele și toată aparatura vor fi curățate și dezinfectate

Lipsa unui mediu steril și dezinfectat ar trebui să te pună pe gânduri. Acesta poate dăuna tenului tău. Dacă observi că aparatura nu este curată sau sterilizată, cel mai probabil ar trebui să găsești un alt cosmetician.

  • Modul de extracție folosit

Un cosmetician profesionist va începe întotdeauna procedurile prin curățarea profundă a tenului, cea mai eficientă metodă fiind extracția manuală. Curățarea se face în condiții de igienă, cu delicatețe.

Se recomandă procedura de microdermabraziune înainte de aplicarea unui tratament facial sau a oricăror creme la nivelul tenului. Aceasta are un efect de exfoliere și de reîntinerire a tenului.

  • Te va învăța totul despre îngrijirea tenului tău

Cosmeticianul tău ar trebui să fie la curent cu cele mai noi tratamente, ingrediente și proceduri în materie de tratamente faciale. Acesta îți va spune ceea ce știe și îți va răspunde întrebărilor pe care le ai.

De asemenea, îți va recomanda tratamente potrivite pentru tine pe care le vei putea pune în aplicare acasă și îți va spune ce produse sunt perfecte pentru tine și pentru tenul tău.

Amintește-ți: mediul steril și curat, comunicarea, sfaturile și tratamente specifice fără durere sunt cele mai importante aspecte atunci când vrei să apelezi la serviciile unui profesionist.

Facebook Comments Box

Comentarii

comments