25 aug. Cum realizezi un machiaj de seara simplu si rapid?
De ce ai nevoie pentru un machiaj de seară făcut acasă:
- o cremă hidratantă
- un primer (o bază pentru machiaj)
- fond de ten
- pudră (compactă sau pulbere)
- fard de sprâncene (sau creion)
- farduri de pleoape
- rimel
- creion dermatograf
- blush
- ruj
- pensule de machiaj
Pentru un machiaj simplu, nu ai nevoie de culori puternice. Pentru un machiaj de lungă durată este bine să folosești produse de calitate.
Cum realizezi un machiaj simplu, de seară?
1. Curăță-ți bine fața
Tenul trebuie curățat de 2 ori pe zi, dimineața și seara. Nu poți obține un machiaj perfect în lipsa acestei etape.
Produsele exfoliante sunt ideale pentru curățare. De asemenea, sunt recomandate produsele naturale ce conține uleiuri vegetale (ulei de cocos, ulei de palmier).
2. Aplică crema hidratantă
Folosește o cremă potrivită tipului tău de ten (gras, mixt, acneic etc.) și masează până ce aceasta a intrat în piele.
3. Aplică primer-ul
După ce tenul s-a uscat și este curat, aplică primer-ul. Acesta asigură rezistența machiajului. Folosește o cantitate mică, aplicându-l pe toată suprafața tenului cu ajutorul unei pensule pentru machiaj. E important ca acesta să fie aplicat uniform.
Atunci când alegi un primer, ține cont de tipul tău de ten și de fondul de ten folosit.
4. Aplică fondul de ten
Nu alege un fond de ten mai închis la culoare decât nuanța pielii tale. Testează pe gât dacă nuanța aleasă este cea potrivită.
Cu ajutorul unei pensule sau a unui burețel, poți trece la aplicarea fondului de ten. Întinde produsul folosind mișcări ample, de jos în sus. Asigură-te că îl întinzi uniform, astfel încât să nu se formeze acumulări ce crează un aspect inestetic.
Îndepărtează excesul cu o pensulă curată (pensulă pentru pudră/ stufoasă).
5. Aplică pudra
Folosind o pensulă stufoasă, aplică pudra într-un strat subțire. Aceasta finisează machiajul, îndepărtează excesul de strălucire al feței și conferă mai multă rezistență fondului de ten.
Pune pensula în pudră, îndepărtează excesul iar apoi aplic-o prin mișcări de tapotare, din centrul feței către exterior.
6. Aranjează-ți sprâncenele
Înainte de a începe machiajul ochilor, aranjează-ți sprâncenele folosind o perie pentru sprâncene sau peria curată de la un rimel mai vechi. Poți aplica puțin fard și le poți contura cu ajutorul unui creion cât mai moale, de o nuanță cât mai naturală.
Dacă sprâncenele tale sunt rare și pline cu goluri, îți recomandăm rețeta noastră homemade care ajută la regenerarea acestora.
7. Aplică fardul de pleoape
Fardul de pleoape îl poți alege în funcție de culoarea vestimentației și de nuanța tenului tău.
Aplică o bază specială pentru fardul de pleoape. Apoi, fardul principal, care este folosit pe toată suprafața pleoapei, se aplică cu mișcări punctate, fără să ștergi dintr-o parte în alta.
Celelalte farduri se aplică în diferite zone ale pleoapei. Pentru a aplica fard în colțul exterior al ochiului, poți desena un triunghi cu un creion pentru contur pentru a te ajuta atunci când aplici fardul.
Termină machiajul ochilor aplicând creion dermatograf pe mucoasa ochilor şi două straturi de mascara.
8. Aplică blush-ul
Blush-ul oferă o strălucire naturală tenului tău, făcând fața să pară mai suplă.
Aplică puțin blush și întinde-l în mod uniform cu ajutorul unei pensule, din punctul unde se intersectează irisul cu colțul buzelor și nasul cu urechile, spre urechi.(dinspre tâmple spre pomeți, până la jumătatea obrazului. )Nu încărca pensula cu prea mult produs și estompează bine contururile blush-ului.
Folosește nuanțe de caisă pentru pielea pală și nuanțe de roz prăfuit pentru pielea deschisă la culoare.
9. La final, rujul
Poți folosi un balsam de buze pentru ca acestea să fie hidratate iar rujul să se așeze frumos.
De asemenea, poți contura buzele cu ajutorul unu creion într-o nuanță apropiată rujului, niciodată mai închisă.
Apoi, aplică rujul cu ajutorul unei pensule pentru a avea precizie și pentru a intra mai bine în piele, din centrul buzelor spre exterior. Dacă ai un ruj mat îl poți face lucios aplicând gloss peste.