fbpx

Cum curățăm pensulele pentru machiaj?

Pensulele utilizate pentru machiaj sunt, de cele mai multe ori, mai importante decât produsele folosite. Acestea pot rezista chiar și ani de zile, dacă sunt bine întreținute. Curățarea pensulelor este obligatorie, chiar dacă este o bătaie de cap în plus și necesită ceva timp.

Durata medie de viață a unei pensule de calitate și bine întreținută este de 10 ani.

Știai că după fiecare utilizare o grămadă de bacterii, germeni și diverse uleiuri rămân depozitate în pensulă? Acest lucru duce la apariția coșurilor și a altor probleme ale tenului. Deci, știi cum să cureți pensulele pe care le utilizezi?

Regulile în privința pensulelor folosite la machiaj sunt simple:

  • dezinfectarea după fiecare utilizare
  • spălarea pensulelor o dată pe săptămână

Curățarea zilnică a pensulelor de machiaj

După fiecare utilizare a pensulelor trebuie să dezinfectezi și să cureți pensulele cu o soluție antibacteriană. După testarea mai multor soluții de curățare a pensulelor disponibile pe piață, noii îți recomandăm brush cleanser-ul de la Mac Cosmetics ca fiind cel mai eficient și avantajos. Avantajele oferite de acesta sunt nenumărate: curăță, dezinfectează, protejează perii pensulei, este ușor de folosit și vine într-o cantitate mare, astfel încât nu va trebui să cumperi prea des produsul.

Aplică puțină soluție dezinfectantă pe un șervețel. Ia pensula și pune-o pe șervețel, în zona în care ai aplicat soluția dezinfectantă și șterge-o pe toate părțile înainte și înapoi, pentru a înlătura surplusul de produs. Când pensula nu mai lasă urme, șterge-o cu un șervețel uscat.

Curățarea săptămânală a pensulelor de machiaj

În cazul curățării săptămânale, va trebui să șamponezi pensulele. Poți folosi chiar și un șampon pentru bebeluși sau un săpun mai delicat/ săpun bio, precum și balsam.

Curăță fiecare pensulă începând prin a o ține sub jetul de apă cu perii îndreptați în jos. Ai grijă să nu intre apă în zona în care se îmbină perii cu metalul deoarece acolo se află lipiciul și riști să scurtezi viața pensulelor.

Apoi, poți pune șampon chiar în palma ta și poți începe să cureți pensulele. Sau poți îmbiba pensulele în săpun.

În cazul pensulelor pufoase, folosește mișcări circulare, iar în cazul celor plate, mișcări plane, până se formează spuma. Vei vedea cum va ieși culoarea/ produsul din ele. Clătește pensula în același mod, cu perii îndreptați în jos, sub jetul de apă.

Este important ca la final pensula să fie stoarsă ușor fără a-i strica forma și las-o la uscat pe marginea unei mese sau a unei suprafețe ventilate. Niciodată să nu lași pensula la uscat cu mânerul în jos și perii în sus!

Dacă ai posibilitatea poți achiziționa un suport de pus pensulele la uscat cu vârful în jos.

Aici conteaza:

  • Forma pensulei: pentru pensule plate miscari plane, pentru pensule pufoase miscari circulare
  • sa fie spalate fara sa intre apa in zona lipiciului
  • Sa fie stoarse usor
  • Sa fie lasate la uscat pe marginea unei mese/ suprafete ventilate
Facebook Comments Box

Comentarii

comments