fbpx

8 lucruri pe care orice makeup artist s-ar bucura să le știi! / Cum ne pregătim pentru o ședință de machiaj cu un makeup artist?

Poate că e prima oară când apelezi la serviciile unui profesionist pentru realizarea unui machiaj, lucru care poate fi puțin copleșitor, sau poate că e ziua nunții tale și încerci să faci tot posibilul ca totul să iasă bine. Pentru că ne dorim ca experiența ta să fie relaxantă și frumoasă, îți vom arăta cum te poți pregăti pentru o ședință de machiaj cu un makeup artist.

1. Pregătește-ți tenul înainte.

Demachiază-te, lasă tenul să respire și hidratează-l în permanență. De asemenea, odihna este foarte importantă. Folosește un scrub facial cu o seară înainte (sau chiar timp de o săptămână înainte) pentru a curăța tenul de impurități și pentru a-l pregăti pentru procedurile care urmează.
Îți recomandăm și folosirea unei creme anticearcăn. Nouă ne place crema Idealeyes de la Nu Skin.

În cazul viitoarelor mirese, recomandăm un tratament facial pentru curățarea și pregătirea adecvată a tenului, cu 2 săptămâni înainte de eveniment.

Nu uita de epilarea mustății și de pensatul sprâncenelor! Încearcă să îți faci o programare cel puțin cu 24 de ore înainte de ședința de makeup, pentru a evita eventualele neplăceri produse de înroșirea pielii, timpul pierdut (cele 2 proceduri durează între 20 și 40 de minute) și riscul crescut de infecție datorat aplicării machiajului imediat după.

2. Tăcerea e de aur

Vă întâlniți, discutați detaliile machiajului și vă bucurați fiecare de compania celuilalt. Însă atunci când vine vorba de machiajul propriu-zis și de realizarea unor linii fine sau de aplicarea unui eyeliner, ar trebui să te relaxezi și să te bucuri de experiență, în liniște. Makeup artist-ul va încerca să facă tot posibilul ca totul să iasă perfect, iar pentru acest lucru va avea nevoie de liniște și de atenție la detalii. Vorbitul la telefon sau alte persoane care distrag atenția nu ajută!

3. Nu îți fie teamă să spui ce nu îți place

Makeup artist-ul tău își va dori să pleci de acolo fericită și mulțumită de munca sa. Orice nemulțumire ai avea, îi poți comunica. Ultimul lucru pe care vi-l doriți este să rămâi cu regrete.

4. Arată-i ce vrei

Indiferent de tipul de machiaj pe care îl preferi, încearcă să iei câteva exemple cu tine sau să îi trimiți înainte câteva poze. Acest lucru va ajuta și makeup artist-ul să înțeleagă mai clar ce îți dorești, iar șansele ca tu să nu fii mulțumită devin mult mai reduse.

De asemenea, îi poți arăta și poze cu rochia pe care o vei purta. Astfel, veți putea decide care vor fi detaliile machiajului, având toate referințele necesare. În cazul viitoarelor mirese, proba machiajului cu 2-3 săptămâni înainte de eveniment este foarte importantă pentru a încerca diverse stiluri de machiaj și pentru a discuta despre fiecare detaliu în parte.

5. Nu cere imposibilul

Cu toate că un makeup artist profesionist va face tot ce îi stă în putință ca machiajul tău să fie perfect, acesta nu va putea să realizeze anumite detalii pe fața oricui. Depinde foarte mult machiajul de trăsăturile tale. Cel mai indicat este să porți o discuție înainte cu el pentru a stabili aceste lucruri.

6. Să nu mergi niciodată machiată!

Orice ai face în ziua respectivă și indiferent de faptul că nu ai mai ieșit nemachiată din casă de multă vreme sau nu, în niciun caz să nu mergi la ședință machiată! Nici măcar fond de ten, rimel sau ruj. E unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont atunci când apelezi la serviciile unui profesionist.

De ce? Pentru ca demachierea necesită timp iar produsele demachiante nu ajută atunci când urmează să aplicăm machiajul. În plus, zona ochilor este o parte sensibilă. Dacă nu e curățată cum trebuie, poate strica tot machiajul.

7. Fii atentă la detalii

Poate suna puțin cam dur, dar trebuie să te asiguri că igiena ta corporală este în regulă (ten curat, respirație proaspătă, nu suferi de probleme cu pielea pe care nu le-ai semnalat înainte de ședință etc). Dacă nu vii cu coafura gata făcută pentru eveniment, asigură-te că părul tău este curat, că poate fi pieptănat și prins.

8. Discută din timp detaliile legate de preț

Te sfătuim să stabilești împreună cu makeup artist-ul toate detaliile legate de preț atunci când îți faci o programare. În practică ne lovim de diverse situații neplăcute legate de acest aspect.