fbpx

Tratamente naturale pentru detoxifierea tenului și îngrijirea pielii pe timpul sezonului rece

Nu e o supriză faptul că starea în care se află pielea ta îți poate adăuga sau scădea 10 ani din modul în care arăți. Totuși, anumite afecțiuni ale pielii sunt persistente, inclusiv eczemele, psoriazisul și acneea. Îți vom arăta 7 metode naturale prin care poți trata aceste afecțiuni.

Ceaiul de mușețel

Mușețelul nu doar ajută la eliminarea stării de stres dupa o zi lungă, ci și la reducerea cearcănelor și a pungilor care se formează sub ochi.

Pune 2 pliculețe de ceai de mușețel într-o cană cu apă clocotită, apoi pune-le la răcit la frigider. După ce s-au răcit, aplică-le pe ochi sau sub ochi, în funcție de zona afectată, timp de 10 minute. Nu uita să te relaxezi și sa te bucuri de mirosul calmant! Ulterior, spală-te cu apă rece pe față.

Pentru a profita din plin de timpul tău liber, pune ceaiul de mușețel la congelator pentru a obține cuburi de gheață pe care le vei putea folosi mai târziu pentru a reduce umflăturile și roșeața de pe piele.

Poți utiliza ceaiul de mușețel pentru tratarea arsurilor ușoare apărute în urma expunerii la soare, a gătitului sau a altor cauze asemănătoare. Va trebui să îți faci un ceai de mușețel și să iei pliculețul de ceai, să îl lași la frigider și ulterior să tamponezi zona afectată cu ajutorul lui.

Modurile de utilizare sunt diverse, astfel încât ceaiul de mușețel nu trebuie să îți lipsească din casă.

Mierea

Mierea este un incontestabil exfoliant natural. Aceasta conține numeroase substanțe nutritive, enzime și antioxidanți care ajută la curățarea, hidratarea și hrănirea pielii.

Mierea este totodată cel mai blând exfoliant, fiind excelent pentru orice tip de piele, în mod special ajutând persoanele care au pielea sensibilă.

Aplică mierea cu mișcări circulare blânde la nivelul feței și las-o timp de 10-20 de minute, apoi clătește-te bine cu apă caldă.

Lămâia

Sucul de lămâie este un astringent natural, având totodată și proprietăți de albire a tenului. Pielea nu se va albi imediat, ci se va deschide cu un ton. Acidul din lămâie nu doar va detoxifia și curăța porii, ci va ajuta și la reducerea hiperpigmentării.

Lămâia este benefică și în cazul tratamentului pentru tenul gras și mixt.

Taie o lămâie în două și aplic-o direct pe față printr-o mișcare circulară sau stoarce sucul din ea și cu ajutorul unor dischete demachiante aplică-l ca toner facial. Lasă sucul să acționeze 5-10 minute, apoi clătește.

Nu este recomandată utilizarea sucului concentrat din magazine. Este bine să folosești sucul proaspăt stors. Pentru a evita orice reacție alergică, testează înainte pe o parte mică din ten. Dacă ai o senzație de usturime, îndepărtează sucul de pe față.

Zahărul și uleiul de măsline

Zahărul este ingredientul cel mai eficient atunci când vine vorba de reducerea celulelor moarte din straturile superficiale ale pielii și din fericire acesta se găsește sub mai multe forme. Pentru pielea mai sensibilă, folosește zahărul mai rafinat. Pentru o exfoliere mai agresivă, poți folosi zahăr brun nerafinat. Orice ai alege, pielea ta îți va mulțumi.

Uleiul de măsline menține tenul hidratat iar zahărul garantează o exfoliere eficientă. Prepararea unei măști din cele două ingrediente se face în felul următor : într-un bol se amestecă 2 linguri de zahăr cu o lingură de unei de măsline și se aplică pe zonele afectate și uscate. Se poate utiliza pe mâini, picioare, față sau genunchi, având ca rezultat o piele mai moale și mai fină. Dacă pasta rezultată este prea moale, mai puteți adăuga zahar. Clătiți cu apă călduță și uscați bine pielea.

Iaurtul și fulgii de ovăz

Iaurtul este produsul de înfrumusețare perfect pentru o îngrijire delicată și răcoritoare. Acesta are proprietăți astringente naturale. Acidul lactic oferă pielii tale catifelare și luminozitate. Este folosit pentru tratarea : acneei, arsurilor solare, mâinilor uscate, precum și a petelor provocate de îmbătrânire.

Fulgii de ovăz sunt un exfoliant blând și delicat, iar în combinație cu iaurtul poți crea o mască naturală care să lupte contra acneei.

Pune într-un bol o lingură de iaurt, o linguriță de miere și o lingură de fulgi de ovăz mărunțiți. Amestecă ingredientele și aplică masca utilizând mișcări circulare. Las-o să acționeze timp de 15-20 de minute apoi masează zona și clătește.

Uleiurile esențiale

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru a-ți menține pielea suplă și fără imperfecțiuni sunt uleiul esențial de Melaleuca (arbore de ceai), uleiul de lavandă și uleiul esențial de Frankincense (Tămâie).

Uleiul esențial de Melaleuca deține proprietăți anti-septice și anti-microbiene. Acesta este eficient în tratarea acneei, Psoriazis-ului, cuticulelor moi sau uscate, infecțiilor micotice, precum și a altor afecțiuni.

Uleiul esențial de Tămâie are proprietăți anti-îmbătrânire ( anticii îl foloseau la îmbălsămare iar acesta era mai prețuit decât aurul).

Uleiul esențial de lavandă calmează și reduce roșeața de pe piele, fiind recomandat în tratamentul acneei, al pielii și pentru îngrijirea părului. Acesta poate reduce chiar și semnele lăsate de acnee.

Aplicați câteva picături din uleiul care vi se potrivește, după curățarea în prealabil a zonelor cu probleme.

Avocado

Bogat în vitamine, în special vitaminele A, C și E, precum și în acizi grași esențiali, proteine, enzime, fibre, fier și cupru, avocado va face minuni pentru pielea ta, pentru reducerea pungilor de sub ochi și pentru părul deteriorat. Anticii mayași și azteci foloseau avocado pentru ritualurile de înfrumusețare.

În tratarea tenului uscat și mixt pisează o jumătate de avocado și aplică pasta pe toată suprafața feței. Lasă pulpa să acționeze timp de 20 de minute iar apoi clătește bine tenul.

Pentru tenul gras, într-un bol, amestecă jumătate de avocado cu o linguriță de suc de lămâie și un albuș de ou. Aplică masca, las-o să acționeze timp de 20 de minute și clătește cu apă călduță.